Onderzoek participatief implementeren

opschalingcoach header

Doe mee en vergroot je kennis over succesvol implementeren!

Wat

Het onderzoek 'participatief implementeren' gaat over hoe je het best gebruikers kunt betrekken bij het implementeren van technologie Het is een afstudeeronderzoek voor de master MMI en bestaat uit twee delen.


Deel één is narratief onderzoek/onderzoek uit verhalen. Je kan je verhaal vertellen aan de hand van de volgende vraag:

Kun je mij eens meenemen naar een situatie of gebeurtenis die je hebt meegemaakt in jouw rol als implementeerder  van technologie waarvan je dacht: Kijk, daarom is het goed dat we gebruikers hebben betrokken bij de implementatie. Dat heeft me/ons écht geholpen!  OF juist een situatie waarvan je zegt: Hier hebben we de gebruiker niet of onvoldoende meegenomen. En dat hebben we gemerkt! Dat was achteraf heel erg jammer!


Deel twee is vanuit de resultaten van het narratieve onderzoek samen kijken hoe we de implementatiescan meer participatief kunnen maken.


Waarmee

Deze implementatiescan is door het Lectoraat Innovatie in de Publieke Sector van de HAN in opdracht van de Zorgalliantie ontwikkeld, om implementeren succesvol te laten verlopen.


Wat heb je eraan?

Als je meedoet met deel twee krijg je een inkijk in deze scan en mag je tijdens het onderzoek kosteloos gebruiken maken van de implementatiescan. We gaan samen aan de hand van de implementatiescan op onderzoek uit hoe we succesvol met de (eind)gebruikers kunnen implementeren.


Doel onderzoek

Het kennisdoel van het onderzoek is; zicht krijgen op wat werkende factoren bij participatief (samen) implementeren zijn. De opbrengsten dragen bij aan de doorontwikkeling van en verbeterde kwaliteit van de scan en het effectief gebruik hiervan door professionals.


Wie kunnen meedoen?

- gebruikers van technologie

- ambassadeurs

- implementeerders 


Ben je in je binnen de context van een maatschappelijke organisatie technologie gaan gebruiken/implementeren, zoals bijvoorbeeld een ECD, een LVS of misschien wel een zorgrobot? Door mee te doen aan het onderzoek als gebruiker, ambassadeur of implementeerder, heb je de kans om de implementatie en opschaling van technologie binnen je organisatie te verbeteren. 


Wat krijg je en wat wordt er van je gevraagd? 

Door onze voorbereidingen is de tijdsinvestering gering. Na opgave neem ik contact met je op. Als je met deel twee van het onderzoek mee wilt doen, krijg je de eerste onderzoeksresultaten en toegang tot de scan. We vragen je dan om de scan vooraf te bekijken. Bij deel één is de tijdsinvestering afhankelijk van je verhaal. Duurt deze 15 minuten, dan is de tijdsinvestering ongeveer 20 minuten, etc. De tijdsinvestering bij deel twee is ongeveer 1,5 - 2 uur, afhankelijk van de grootte van de groep.

Geef je op, stimuleer anderen 🙂 en bekijk voor meer informatie de flyer onder aan de pagina.

Flyer onderzoek participatief implementeren van (zorg)technologie.

    Lader Bezig met laden...
    EAD logo Duurt het te lang?

    Opnieuw laden Laad het document opnieuw
    | Open Openen in nieuwe tab

    Download [2.00 MB]